Comparison of Chemical Composition, Physicochemical Parameters, and Antioxidant and Antibacterial Activity of the Essential Oil of Cultivated and Wild Mexican Oregano Poliomintha longiflora Gray
Autores principales: | Mora Zúñiga, Alma Elisa, Treviño Garza, Mayra Zulema, Amaya Guerra, Carlos Abel, Galindo Rodríguez, Sergio Arturo, Castillo, Sandra, Martínez Rojas, Enriqueta, Rodríguez Rodríguez, José, Báez González, Juan Gabriel |
---|---|
Formato: | Artículo |
Lenguaje: | inglés |
Publicado: |
Molecular Diversity Preservation International
2022
|
Materias: | |
Acceso en línea: | http://eprints.uanl.mx/23960/1/23960.pdf |
Ejemplares similares

Evaluación estacional de la producción y calidad del aceite esencial en plantas de orégano (Poliomintha longiflora Gray) en dos sistemas de cultivo
por: Rodríguez Salinas, Pablo Alan
Publicado: (2014)
por: Rodríguez Salinas, Pablo Alan
Publicado: (2014)

Evaluación estacional de la producción y calidad del aceite esencial en plantas de orégano (Poliomintha longiflora Gray) en dos sistemas de cultivo
por: Rodríguez Salinas, Pablo Alan
Publicado: (2014)
por: Rodríguez Salinas, Pablo Alan
Publicado: (2014)

Efecto de aceite esencial de orégano mexicano fraccionado (Poliomintha longiflora gray) sobre la inactivación térmica de listeria innocua/monocytogenes
por: Pimentel González, Mariana Fernanda
Publicado: (2024)
por: Pimentel González, Mariana Fernanda
Publicado: (2024)

Efecto de aceite esencial de orégano mexicano fraccionado (Poliomintha longiflora gray) sobre la inactivación térmica de listeria innocua/monocytogenes
por: Pimentel González, Mariana Fernanda
Publicado: (2024)
por: Pimentel González, Mariana Fernanda
Publicado: (2024)

CARACTERIZACIÓN DEL ACEITE ESENCIAL DE ORÉGANO LISO (Poliomintha longiflora Gray) DE LA LOCALIDAD INFIERNILLO EN EL MUNICIPIO DE HIGUERAS, N.L., MEXICO
por: Aranda Ruiz, Juana, et al.
Publicado: (2009)
por: Aranda Ruiz, Juana, et al.
Publicado: (2009)

Obtención de un producto antioxidante de aceite esencial de orégano Poliomintha longiflora Gray para su aplicación a través de emulsiones
por: Mora Zúñiga, Alma Elisa
Publicado: (2023)
por: Mora Zúñiga, Alma Elisa
Publicado: (2023)

Obtención de un producto antioxidante de aceite esencial de orégano Poliomintha longiflora Gray para su aplicación a través de emulsiones
por: Mora Zúñiga, Alma Elisa
Publicado: (2023)
por: Mora Zúñiga, Alma Elisa
Publicado: (2023)

Natural variability of essential oil and antioxidants in the medicinal plant Turnera diffusa
por: Urbizu González, Ana Lucía, et al.
Publicado: (2017)
por: Urbizu González, Ana Lucía, et al.
Publicado: (2017)

Natural variability of essential oil and antioxidants in the medicinal plant Turnera diffusa
por: Urbizu González, Ana Lucía, et al.
Publicado: (2017)
por: Urbizu González, Ana Lucía, et al.
Publicado: (2017)

The physicochemical, antifungal and antioxidant properties of a mixed polyphenol based bioactive film
por: Aguirre Joya, Jorge A., et al.
Publicado: (2018)
por: Aguirre Joya, Jorge A., et al.
Publicado: (2018)

Physicochemical Parameters, Mineral Composition, and Nutraceutical Properties of Ready-to-Drink Flavored-Colored Commercial Teas
por: Flores Martínez, Daniel, et al.
Publicado: (2018)
por: Flores Martínez, Daniel, et al.
Publicado: (2018)

Chemical composition, antimicrobial, and antioxidant activities of orange essential oil and its concentrated oils
por: Torres Álvarez, Cynthia, et al.
Publicado: (2016)
por: Torres Álvarez, Cynthia, et al.
Publicado: (2016)

Der Wilde Jager : fine waidmannsmar
por: Wolff, Julius
Publicado: (2015)
por: Wolff, Julius
Publicado: (2015)

Chemical composition of cultivated seaweed ulva clathrata (Roth) C. Agardh
por: Peña Rodríguez, Alberto, et al.
Publicado: (2011)
por: Peña Rodríguez, Alberto, et al.
Publicado: (2011)

Nutritional and technological properties of Tepary bean (Phaseolus acutifolius) cultivated in Mexican Northeast
por: Heredia Rodríguez, Laura, et al.
Publicado: (2019)
por: Heredia Rodríguez, Laura, et al.
Publicado: (2019)

Effects of sublethal concentration of Vectobac on biological parameters of Aedes aegypti
por: Flores Suárez, Adriana Elizabeth, et al.
Publicado: (2004)
por: Flores Suárez, Adriana Elizabeth, et al.
Publicado: (2004)

Genotyping of white spot syndrome virus on wild and farm crustaceans from Sonora, Mexico
por: González Galaviz, José Reyes, et al.
Publicado: (2013)
por: González Galaviz, José Reyes, et al.
Publicado: (2013)

Elementary French; the Essentials of French grammar with exercises
por: Aldrich, Fred Davis
Publicado: (2015)
por: Aldrich, Fred Davis
Publicado: (2015)

Physicochemical, Functional, and Nutraceutical Properties of Eggplant Flours Obtained by Different Drying Methods
por: Rodríguez Jiménez, Jenny Rosa Elvira, et al.
Publicado: (2018)
por: Rodríguez Jiménez, Jenny Rosa Elvira, et al.
Publicado: (2018)

Inclusion Complexes of Concentrated Orange Oils and β-Cyclodextrin: Physicochemical and Biological Characterizations
por: Torres Álvarez, Cynthia, et al.
Publicado: (2020)
por: Torres Álvarez, Cynthia, et al.
Publicado: (2020)

Isolation, structural characterization and assessment of the antibacterial activity of constituents of Solanum chrysotrichum Schldl., determination of enhancement of antibacterial activity of sapogenins by derivatization of diosgenin
por: Núñez Mojica, Guillermo
Publicado: (2020)
por: Núñez Mojica, Guillermo
Publicado: (2020)

Isolation, structural characterization and assessment of the antibacterial activity of constituents of Solanum chrysotrichum Schldl., determination of enhancement of antibacterial activity of sapogenins by derivatization of diosgenin
por: Núñez Mojica, Guillermo
Publicado: (2020)
por: Núñez Mojica, Guillermo
Publicado: (2020)

Morphological and Genetic Variation in Mexican Wild Populations ofTamarixia radiata(Hymenoptera: Eulophidae)
por: Peña Carrillo, Kenzy Ivveth, et al.
Publicado: (2015)
por: Peña Carrillo, Kenzy Ivveth, et al.
Publicado: (2015)

Morphological and Genetic Variation in Mexican Wild Populations ofTamarixia radiata(Hymenoptera: Eulophidae)
por: Peña Carrillo, Kenzy Ivveth, et al.
Publicado: (2015)
por: Peña Carrillo, Kenzy Ivveth, et al.
Publicado: (2015)

A Meta-Analysis of Essential Amino Acid Requirements of Fish
por: Guillaume, Salze, et al.
Publicado: (2017)
por: Guillaume, Salze, et al.
Publicado: (2017)

Young Mexican physical self – concept gender
comparisons
por: Ceballos Gurrola, Oswaldo, et al.
Publicado: (2014)
por: Ceballos Gurrola, Oswaldo, et al.
Publicado: (2014)

Estudio de la diversidad bacteriana cultivable de ambientes extremos en Cuatro Ciénegas, Coahuila
por: Corona García, Josué Manuel
Publicado: (2023)
por: Corona García, Josué Manuel
Publicado: (2023)

Estudio de la diversidad bacteriana cultivable de ambientes extremos en Cuatro Ciénegas, Coahuila
por: Corona García, Josué Manuel
Publicado: (2023)
por: Corona García, Josué Manuel
Publicado: (2023)

Antibacterial activity of oenothera rosea (L 'Hér) leaf extracts
por: Gómez Flores, Ricardo Alberto, et al.
Publicado: (2012)
por: Gómez Flores, Ricardo Alberto, et al.
Publicado: (2012)

Chemical Composition and Biological Activities of Oregano Essential Oil and Its Fractions Obtained by Vacuum Distillation
por: Rostro Alanís, Magdalena de Jesús, et al.
Publicado: (2019)
por: Rostro Alanís, Magdalena de Jesús, et al.
Publicado: (2019)

Study of process parameters on aluminium foam formation in the al-6Si-3Mg ALLOY
por: Juárez Hernández, Arturo, et al.
Publicado: (2014)
por: Juárez Hernández, Arturo, et al.
Publicado: (2014)

Psychometric parameters of the attitude/motivation test battery instrument in a mexican environment
por: Cocca, Michaela, et al.
Publicado: (2017)
por: Cocca, Michaela, et al.
Publicado: (2017)

Determinación de pigmentos en orégano (Poliomintha bustamantaB. L. Turner.) en dos condiciones de crecimiento.
por: Guerra Cantú, J. A., et al.
Publicado: (2016)
por: Guerra Cantú, J. A., et al.
Publicado: (2016)

Free Radical-Scavenging Capacities, Phenolics and Capsaicinoids in Wild Piquin Chili (Capsicum annuum var. Glabriusculum)
por: Moreno Ramírez, Yolanda, et al.
Publicado: (2018)
por: Moreno Ramírez, Yolanda, et al.
Publicado: (2018)

Physicochemical changes and resistant-starch content of extruded cornstarch with and without storage at refrigerator temperatures
por: Neder Suárez, David, et al.
Publicado: (2016)
por: Neder Suárez, David, et al.
Publicado: (2016)

Antibacterial and Antibiofilm Activity of Methanolic Plant Extracts against Nosocomial Microorganisms
por: Sánchez, Eduardo, et al.
Publicado: (2016)
por: Sánchez, Eduardo, et al.
Publicado: (2016)

Antibacterial and cytotoxic activities of new sphingolipids and other constituents isolated from Cissus incisa leaves
por: Nocedo Mena, Deyani, et al.
Publicado: (2020)
por: Nocedo Mena, Deyani, et al.
Publicado: (2020)

Nanofibrous ε-Polycaprolactone Matrices Containing Nano-Hydroxyapatite and Humulus lupulus L. Extract: Physicochemical and Biological Characterization for Oral Applications
por: Villanueva Lumbreras, Jaime Antonio, et al.
Publicado: (2024)
por: Villanueva Lumbreras, Jaime Antonio, et al.
Publicado: (2024)

Performance, blood parameters, and carcass yield of broiler chickens supplemented with Mexican oregano oil
por: Méndez Zamora, Gerardo, et al.
Publicado: (2017)
por: Méndez Zamora, Gerardo, et al.
Publicado: (2017)

Adverse effects of covert iridovirus infection on life history and demographic parameters of Aedes aegypti.
por: Marina Fernández, Carlos F., et al.
Publicado: (2003)
por: Marina Fernández, Carlos F., et al.
Publicado: (2003)
Ejemplares similares
-
Evaluación estacional de la producción y calidad del aceite esencial en plantas de orégano (Poliomintha longiflora Gray) en dos sistemas de cultivo
por: Rodríguez Salinas, Pablo Alan
Publicado: (2014) -
Evaluación estacional de la producción y calidad del aceite esencial en plantas de orégano (Poliomintha longiflora Gray) en dos sistemas de cultivo
por: Rodríguez Salinas, Pablo Alan
Publicado: (2014) -
Efecto de aceite esencial de orégano mexicano fraccionado (Poliomintha longiflora gray) sobre la inactivación térmica de listeria innocua/monocytogenes
por: Pimentel González, Mariana Fernanda
Publicado: (2024) -
Efecto de aceite esencial de orégano mexicano fraccionado (Poliomintha longiflora gray) sobre la inactivación térmica de listeria innocua/monocytogenes
por: Pimentel González, Mariana Fernanda
Publicado: (2024) -
CARACTERIZACIÓN DEL ACEITE ESENCIAL DE ORÉGANO LISO (Poliomintha longiflora Gray) DE LA LOCALIDAD INFIERNILLO EN EL MUNICIPIO DE HIGUERAS, N.L., MEXICO
por: Aranda Ruiz, Juana, et al.
Publicado: (2009)