Requirements for the culture of the Pacific white shrimp, Litopenaeus vannamei, reared in low salinity waters: water modification and nutritional strategies for improving production
The culture of shrimp utilizing low salinity water (LSW) has become common practice in a number of countries worldwide. The Pacific white shrimp, Litopenaeus vannamei, is the preferred shrimp species for culture in LSW, primarily due to its remarkable ability to effectively grow and survive at extre...
Autores principales: | A. Roy, Luke, Allen Davis, D. |
---|---|
Formato: | Artículo |
Lenguaje: | inglés |
Publicado: |
Facultad de Ciencias Biologicas
2010
|
Materias: | |
Acceso en línea: | https://nutricionacuicola.uanl.mx/index.php/acu/article/view/104 |
Ejemplares similares

Use of agriculture byproducts in diets for pacific white shrimp Litopenaeus vannamei
por: P. Forster, Ian, et al.
Publicado: (2010)
por: P. Forster, Ian, et al.
Publicado: (2010)

Application of novel feed additives based on botanical extracts to improve productivity and economics in aquaculture
por: Coutteau, Peter
Publicado: (2010)
por: Coutteau, Peter
Publicado: (2010)

Current Status of Lipid Nutrition of Pacific White Shrimp, Litopenaeus vannamei.
por: González-Félix, Mayra L., et al.
Publicado: (2019)
por: González-Félix, Mayra L., et al.
Publicado: (2019)

Metabolic requirement for protein by pacific white shrimp, Litopenaeus vannamei
por: Kureshy, Nasir, et al.
Publicado: (2019)
por: Kureshy, Nasir, et al.
Publicado: (2019)

Improved High Soy Shrimp Feeds for the Pacific White Shrimp Litopenaeus vannamei
por: Zhou, Yange, et al.
Publicado: (2015)
por: Zhou, Yange, et al.
Publicado: (2015)

Dietary protein requirement for Litopenaeus vannamei
por: Velasco, M., et al.
Publicado: (2019)
por: Velasco, M., et al.
Publicado: (2019)

Fact or Fiction: Methionine Requirement for Pacific White Shrimp
por: D. Allen, Davis, et al.
Publicado: (2017)
por: D. Allen, Davis, et al.
Publicado: (2017)

Considerations for Litopenaeus vannamei Reared in Inland Low Salinity Waters
por: Allen Davis, D., et al.
Publicado: (2019)
por: Allen Davis, D., et al.
Publicado: (2019)

Respuesta Inmune en Camarón Blanco, Litopenaeus vannamei, Expuesto a Infecciones Bacterianas y Virales
por: Campa-Córdova, Angel I., et al.
Publicado: (2011)
por: Campa-Córdova, Angel I., et al.
Publicado: (2011)

Evaluación de la Atractabilidad, Palatabilidad y Consumo de Ingredientes en Alimentos Balanceados para el Camarón Blanco del Pacífico Litopenaeus vannamei
por: Villarreal-Cavazos, David Alonso, et al.
Publicado: (2017)
por: Villarreal-Cavazos, David Alonso, et al.
Publicado: (2017)

Un Estudio de Caso en el Manejo del Virus del Síndrome de la Mancha Blanca en una Granja de Centroamérica
por: A. Bray, William, et al.
Publicado: (2019)
por: A. Bray, William, et al.
Publicado: (2019)

Uso de Pigmentos de Flor de Cempasúchil (Tagetes erecta) como Aditivos en Alimentos para Camarón L. vannamei
por: Tapia-Salazar, Mireya, et al.
Publicado: (2008)
por: Tapia-Salazar, Mireya, et al.
Publicado: (2008)

Digestibilidad Aparente de Aminoácidos de 10 Harinas d Pescado Utilizadas en Alimentos Comerciales Para Camarón Blanco (L. vannamei) en México
por: Villarreal-Cavazos, David Alonso, et al.
Publicado: (2008)
por: Villarreal-Cavazos, David Alonso, et al.
Publicado: (2008)

Historia y Estatus Actual de la Digestibilidad y Algunas Características Físico-químicas de los Alimentos Comerciales para Camarón Usados en México.
por: Cruz-Suárez, Lucía Elizabeth, et al.
Publicado: (2019)
por: Cruz-Suárez, Lucía Elizabeth, et al.
Publicado: (2019)

Un Panorama de los Presupuestos de Nitrógeno para Cultivo de Camarón
por: González-Félix, Mayra L., et al.
Publicado: (2019)
por: González-Félix, Mayra L., et al.
Publicado: (2019)

Use of Corn Protein Products in Practical Diets for the Pacific White Shrimp
por: Yua, Denghang, et al.
Publicado: (2013)
por: Yua, Denghang, et al.
Publicado: (2013)

Isótopos estables como trazadores nutricionales naturales en larvas y juveniles de Litopenaeus vannamei y Solea senegalensis
por: Gamboa-Delgado, Julián
Publicado: (2010)
por: Gamboa-Delgado, Julián
Publicado: (2010)

Uso del cártamo (Carthamus tinctorius) como ingrediente en alimentos para juveniles del camarón Litopenaeus vannamei
por: Civera, Roberto, et al.
Publicado: (2010)
por: Civera, Roberto, et al.
Publicado: (2010)

Development of a Low-fish Meal Feed Formulation for Commercial Production of Litopenaeus vannamei
por: M. Fox, Joe, et al.
Publicado: (2019)
por: M. Fox, Joe, et al.
Publicado: (2019)

Business Model: Production of Aonori for shrimp feeding (managed co-cultures of organisms having prophylactic and health promoting effects)
por: Peña Rodríguez, Alberto, et al.
Publicado: (2010)
por: Peña Rodríguez, Alberto, et al.
Publicado: (2010)

A Case Study on Feed Management to Improving Production and Economic Returns for the Semi-Intensive Pond Production of Litopenaeus vannamei
por: Allen Davis, D., et al.
Publicado: (2019)
por: Allen Davis, D., et al.
Publicado: (2019)

Nuevos Avances en el Estudio de Fosfolípidos Nutrimentales para Camarón
por: Gong, Hui, et al.
Publicado: (2019)
por: Gong, Hui, et al.
Publicado: (2019)

Recent Developments in Shrimp Feeds & Feeding
por: Tacon, Albert G.J.
Publicado: (2015)
por: Tacon, Albert G.J.
Publicado: (2015)

Studies on Energy and Protein Requirements to Improve Feed Management of the Pacific White Shrimp, Litopenaeus vannamei
por: Lupatsch, Ingrid, et al.
Publicado: (2008)
por: Lupatsch, Ingrid, et al.
Publicado: (2008)

Alternativas Para Obtener Alimentos Más Eficientes en el Engorde Semintensivo del Camarón Blanco Litopenaeus Schmitti
por: Alvarez, J. Susana, et al.
Publicado: (2019)
por: Alvarez, J. Susana, et al.
Publicado: (2019)

Utilization of carbohydrates by shrimp
por: Cuzon, G., et al.
Publicado: (2019)
por: Cuzon, G., et al.
Publicado: (2019)

Uso de arvejón (feed pea, chicharo) Pisum sativum en alimentos para camarones (Litopenaeus stylirostris y L. vannamei), tilapia (Oreochromis niloticus) y trucha (Oncorhynchus mykiss)
por: McCallum, Ian, et al.
Publicado: (2019)
por: McCallum, Ian, et al.
Publicado: (2019)

Tilapia culture in salt water: environmental requirements, nutritional implications and economic potentials
por: M. El-Sayed, Abdel-Fattah
Publicado: (2019)
por: M. El-Sayed, Abdel-Fattah
Publicado: (2019)

Nutrition and Feeding of the Brazilian Pink Shrimp Farfantepenaeus paulensis
por: O. Cavalli, Ronaldo, et al.
Publicado: (2008)
por: O. Cavalli, Ronaldo, et al.
Publicado: (2008)

Meeting the challenge of no fishmeal in practical diets for Litopenaeus vannamei: case studies from Labomar, Brazil
por: P. Nunes, Alberto J., et al.
Publicado: (2010)
por: P. Nunes, Alberto J., et al.
Publicado: (2010)

Carotenoids and retinoids metabolites as precursors of receptorsspecific bioactive compounds. Advances in shrimp
por: Paniagua-Michel, J., et al.
Publicado: (2019)
por: Paniagua-Michel, J., et al.
Publicado: (2019)

New Technologies in Extrusion Process for Shrimp Feed
por: Muñoz, Osvaldo
Publicado: (2011)
por: Muñoz, Osvaldo
Publicado: (2011)

Uso de Ulva clathrata en la nutrición del camarón blanco: revisión
por: Peña-Rodríguez, Alberto, et al.
Publicado: (2010)
por: Peña-Rodríguez, Alberto, et al.
Publicado: (2010)

A Review of the Effects of Macroalgae in Shrimp Feeds and in Co-Culture
por: Cruz-Suárez, L. Elizabeth, et al.
Publicado: (2008)
por: Cruz-Suárez, L. Elizabeth, et al.
Publicado: (2008)

“Floc” Contribution to Peneid Intensive Culture
por: Cuzon, G., et al.
Publicado: (2008)
por: Cuzon, G., et al.
Publicado: (2008)

Development of Antibiofilm Biosurfactants from Marine Bacteria Against Shrimp Vibrio pathogens
por: Kiran, G. Seghal, et al.
Publicado: (2017)
por: Kiran, G. Seghal, et al.
Publicado: (2017)

Control of Pathogenic Vibrios in Shrimp Aquaculture using Antiinfectives from Marine Natural Products
por: Selvin, Joseph, et al.
Publicado: (2015)
por: Selvin, Joseph, et al.
Publicado: (2015)

By the waters of Babylon
por: De Koven, Reginald
Publicado: (2015)
por: De Koven, Reginald
Publicado: (2015)

Culture of Marine Sciaenids in Low Salinity: an Opportunity for Expanded Aquaculture in Mexico
por: González-Félixa, Mayra L., et al.
Publicado: (2017)
por: González-Félixa, Mayra L., et al.
Publicado: (2017)

Improving the Cost Effectiveness of Shrimp Feeds
por: Allen Davis, D., et al.
Publicado: (2008)
por: Allen Davis, D., et al.
Publicado: (2008)
Ejemplares similares
-
Use of agriculture byproducts in diets for pacific white shrimp Litopenaeus vannamei
por: P. Forster, Ian, et al.
Publicado: (2010) -
Application of novel feed additives based on botanical extracts to improve productivity and economics in aquaculture
por: Coutteau, Peter
Publicado: (2010) -
Current Status of Lipid Nutrition of Pacific White Shrimp, Litopenaeus vannamei.
por: González-Félix, Mayra L., et al.
Publicado: (2019) -
Metabolic requirement for protein by pacific white shrimp, Litopenaeus vannamei
por: Kureshy, Nasir, et al.
Publicado: (2019) -
Improved High Soy Shrimp Feeds for the Pacific White Shrimp Litopenaeus vannamei
por: Zhou, Yange, et al.
Publicado: (2015)