Increasing Antioxidant Activity and Protein Digestibility in Phaseolus vulgaris and Avena sativa by Fermentation with the Pleurotus ostreatus Fungus
Abstract: TheaimoftheresearchwastodeterminetheimpactoffermentationwithPleurotusostreatus on kidney beans, black beans, and oats. The results indicate that the fungus has a positive effect on the substrates when compared to the controls. The antioxidant activity (39.5% on kidney beans and 225% on oat...
Autores principales: | Espinosa Páez, Edith, Alanís Guzmán, María Guadalupe de Jesús, Hernández Luna, Carlos Eduardo, Báez González, Juan Gabriel, Amaya Guerra, Carlos Abel, Andrés Grau, Ana M. |
---|---|
Formato: | Artículo |
Lenguaje: | inglés |
Publicado: |
Molecular Diversity Preservation International
2017
|
Materias: | |
Acceso en línea: | http://eprints.uanl.mx/17472/1/302.pdf |
Ejemplares similares

Caracterización de dos variedades de frijol fermentados con Pleurotus ostreatus.
por: Espinosa Páez, Edith, et al.
Publicado: (2016)
por: Espinosa Páez, Edith, et al.
Publicado: (2016)

Valor nutricio de tres cepas mexicanas de Pleurotus ostreatus
por: Bautista Justo, Mayela
Publicado: (1997)
por: Bautista Justo, Mayela
Publicado: (1997)

Efecto del eritritol sobre el desarrollo y fructificación de pleurotus ostreatus.
por: Sánchez Saldívar, Eduardo Alain
Publicado: (2018)
por: Sánchez Saldívar, Eduardo Alain
Publicado: (2018)

Efecto del eritritol sobre el desarrollo y fructificación de pleurotus ostreatus.
por: Sánchez Saldívar, Eduardo Alain
Publicado: (2018)
por: Sánchez Saldívar, Eduardo Alain
Publicado: (2018)

Valor nutricio de tres cepas mexicanas de Pleurotus ostreatus
por: Bautista Justo, Mayela
Publicado: (1997)
por: Bautista Justo, Mayela
Publicado: (1997)

Ruminal fermentation modification of protein and carbohydrate by means of roasted and estimation of microbial protein synthesis
por: Andrade Montemayor, Héctor, et al.
Publicado: (2009)
por: Andrade Montemayor, Héctor, et al.
Publicado: (2009)

A Novel Expansin Protein from the White-Rot Fungus Schizophyllum commune
por: Tovar Herrera, Omar Eduardo, et al.
Publicado: (2015)
por: Tovar Herrera, Omar Eduardo, et al.
Publicado: (2015)

Metodología para detectar resistencia a la roya de la corona (Puccinia coronata Cda. ) en avena (Avena sativa L.) mediante técnicas in vivo e in vitro
por: Treviño Ramírez, José Elías
Publicado: (2005)
por: Treviño Ramírez, José Elías
Publicado: (2005)

Metodología para detectar resistencia a la roya de la corona (Puccinia coronata Cda. ) en avena (Avena sativa L.) mediante técnicas in vivo e in vitro
por: Treviño Ramírez, José Elías
Publicado: (2005)
por: Treviño Ramírez, José Elías
Publicado: (2005)

Desarrollo de una bebida estandarizada a base de avena sativa, Cinnamomun zeylanicum y Vanilla planifolia
por: Rodríguez Acosta, María Guadalupe
Publicado: (2018)
por: Rodríguez Acosta, María Guadalupe
Publicado: (2018)

Desarrollo de una bebida estandarizada a base de avena sativa, Cinnamomun zeylanicum y Vanilla planifolia
por: Rodríguez Acosta, María Guadalupe
Publicado: (2018)
por: Rodríguez Acosta, María Guadalupe
Publicado: (2018)

PROTEIN DIGESTIBILITY OF CHIA SEED Salvia hispanica L
por: Monroy-Torres, Rebeca, et al.
Publicado: (2008)
por: Monroy-Torres, Rebeca, et al.
Publicado: (2008)

In silico identification of peptides with PPARγ antagonism in protein hydrolysate from rice (Oryza sativa)
por: Ruíz López, Felipe de Jesús, et al.
Publicado: (2023)
por: Ruíz López, Felipe de Jesús, et al.
Publicado: (2023)

Obtención de una harina funcional rica en proteínas de buena calidad biológica y de alto valor nutricio a base de cereales y leguminosas mediante fermentación con Pleurotus ostreatus.
por: Espinosa Páez, Edith
Publicado: (2018)
por: Espinosa Páez, Edith
Publicado: (2018)

Obtención de una harina funcional rica en proteínas de buena calidad biológica y de alto valor nutricio a base de cereales y leguminosas mediante fermentación con Pleurotus ostreatus.
por: Espinosa Páez, Edith
Publicado: (2018)
por: Espinosa Páez, Edith
Publicado: (2018)

Change in Protein Digestion Capacity During Juvenile Fish Ontogeny: Approach on Spotted Rose Snapper (Lutjanus guttatus)
por: Peñaa, Emyr, et al.
Publicado: (2017)
por: Peñaa, Emyr, et al.
Publicado: (2017)

Nutritional quality of protein flours of fava bean (Vicia faba L.) and in vitro digestibility and bioaccesibility
por: Ayala Rodríguez, Victor Andrés, et al.
Publicado: (2022)
por: Ayala Rodríguez, Victor Andrés, et al.
Publicado: (2022)

Increased cerebrospinal fluid levels of cytokines monocyte chemoattractant protein-1 (MCP-1) and macrophage inflammatory protein-1β (MIP-1β) in patients with amyotrophic lateral sclerosis
por: Martínez, H.R., et al.
Publicado: (2020)
por: Martínez, H.R., et al.
Publicado: (2020)

Effect of a Phytase Product on Protein and Phosphorus Digestibility in Shrimp Litopenaeus Vannamei Fed an Air Classified Pea Protein Flour (Ppf) Based Diet
por: Newkirk, Rex, et al.
Publicado: (2019)
por: Newkirk, Rex, et al.
Publicado: (2019)

Truncated WT1 Protein Isoform Expression Is Increased in MCF-7 Cells with Long-Term Estrogen Depletion
por: Saavedra Alonso, Santiago, et al.
Publicado: (2021)
por: Saavedra Alonso, Santiago, et al.
Publicado: (2021)

Apparent Dry Matter, Protein and Amino Acid Digestibility of Six Rendered Animal Products in Litopenaeus vannamei Juveniles
por: Ricque-Marie, D., et al.
Publicado: (2008)
por: Ricque-Marie, D., et al.
Publicado: (2008)

Apparent digestibility of dry matter, crude protein, and amino acids of six rendered by-products in juvenile Litopenaeus vannamei
por: Villarreal Cavazos, David Alonso
Publicado: (2014)
por: Villarreal Cavazos, David Alonso
Publicado: (2014)

Apparent digestibility of dry matter, crude protein, and amino acids of six rendered by-products in juvenile Litopenaeus vannamei
por: Villarreal Cavazos, David Alonso, et al.
Publicado: (2014)
por: Villarreal Cavazos, David Alonso, et al.
Publicado: (2014)

Apparent dry matter, protein and amino acid digestibility of six rendered animal products in litopenaeus vannamei juveniles.
por: Ricque Marie, Denis, et al.
Publicado: (2008)
por: Ricque Marie, Denis, et al.
Publicado: (2008)

Conversión biotecnológica de aserrín de pino en azúcares fermentables
por: López Miranda, Javier
Publicado: (2008)
por: López Miranda, Javier
Publicado: (2008)

Conversión biotecnológica de aserrín de pino en azúcares fermentables
por: López Miranda, Javier
Publicado: (2008)
por: López Miranda, Javier
Publicado: (2008)

Use of silver nanoparticles increased inhibition of cell-associated HIV-1 infection by neutralizing antibodies developed against HIV-1 envelope proteins
por: Lara Villegas, Humberto Herman, et al.
Publicado: (2011)
por: Lara Villegas, Humberto Herman, et al.
Publicado: (2011)

Application of Extractive Fermentation on the Recuperation of Exopolysaccharide from Rhodotorula mucilaginosa UANL-001L
por: Medina Ramírez, Carlo Franco, et al.
Publicado: (2020)
por: Medina Ramírez, Carlo Franco, et al.
Publicado: (2020)

Potencial nutricional y bioactivo de frijol (Phaseolus vulgaris) en la salud humana
por: Cid-Gallegos, María Stephanie, et al.
Publicado: (2023)
por: Cid-Gallegos, María Stephanie, et al.
Publicado: (2023)

Protein Concentrates on Tepary Bean (Phaseolus acutifolius Gray) as a Functional Ingredient: In silico Docking of Tepary Bean Lectin to Peroxisome Proliferator-Activated Receptor Gamma
por: López Ibarra, Cristina, et al.
Publicado: (2021)
por: López Ibarra, Cristina, et al.
Publicado: (2021)

Edible candelilla wax coating with fermented extract of tarbush improves the shelf life and quality of apples
por: De León Zapata, Miguel A., et al.
Publicado: (2015)
por: De León Zapata, Miguel A., et al.
Publicado: (2015)

Efecto de la tensión hídrica edáfica en diferentes etapas del desarrollo sobre el crecimiento de Phaseolus acutifolius var. latifolius F. y Phaseolus vulgaris L.
por: Aguilar Sanmiguel, Mario
Publicado: (1986)
por: Aguilar Sanmiguel, Mario
Publicado: (1986)

Efecto de la tensión hídrica edáfica en diferentes etapas del desarrollo sobre el crecimiento de Phaseolus acutifolius var. latifolius F. y Phaseolus vulgaris L.
por: Aguilar Sanmiguel, Mario
Publicado: (1986)
por: Aguilar Sanmiguel, Mario
Publicado: (1986)

A new species of Trachymyrmex (Hymenoptera, Formicidae) fungus-growing ant from the Sierra Madre Oriental of northeastern Mexico
por: Sánchez Peña, Sergio R., et al.
Publicado: (2017)
por: Sánchez Peña, Sergio R., et al.
Publicado: (2017)

A new species of Trachymyrmex (Hymenoptera, Formicidae) fungus-growing ant from the Sierra Madre Oriental of northeastern Mexico
por: Sánchez Peña, Sergio R., et al.
Publicado: (2017)
por: Sánchez Peña, Sergio R., et al.
Publicado: (2017)

Evaluación espectroscópica de la interacción entre la avenantramida-C presente en la avena y la albúmina sérica bovina
por: Quiroz-Vázquez, María Guadalupe, et al.
Publicado: (2024)
por: Quiroz-Vázquez, María Guadalupe, et al.
Publicado: (2024)

Desarrollo de un bioproceso: kéfir vegano de arroz-avena con propiedades antioxidantes
por: García-Hernández, A., et al.
Publicado: (2023)
por: García-Hernández, A., et al.
Publicado: (2023)

Evaluación espectroscópica de la interacción entre la avenantramida-C presente en la avena y la albúmina sérica bovina
por: González Horta, Azucena C., et al.
Publicado: (2024)
por: González Horta, Azucena C., et al.
Publicado: (2024)

Utilización del frijol Phaseolus vulgaris como fuente proteica en dietas para el camarón Litopenaeus vannamei
por: Avalos Zubieta, Eduardo
Publicado: (2001)
por: Avalos Zubieta, Eduardo
Publicado: (2001)

Corrección de la clorosis férrica del frijol Phaseolus vulgaris L.con fertilizantes ácidos
por: Hernández Cruz, José Miguel
Publicado: (1998)
por: Hernández Cruz, José Miguel
Publicado: (1998)
Ejemplares similares
-
Caracterización de dos variedades de frijol fermentados con Pleurotus ostreatus.
por: Espinosa Páez, Edith, et al.
Publicado: (2016) -
Valor nutricio de tres cepas mexicanas de Pleurotus ostreatus
por: Bautista Justo, Mayela
Publicado: (1997) -
Efecto del eritritol sobre el desarrollo y fructificación de pleurotus ostreatus.
por: Sánchez Saldívar, Eduardo Alain
Publicado: (2018) -
Efecto del eritritol sobre el desarrollo y fructificación de pleurotus ostreatus.
por: Sánchez Saldívar, Eduardo Alain
Publicado: (2018) -
Valor nutricio de tres cepas mexicanas de Pleurotus ostreatus
por: Bautista Justo, Mayela
Publicado: (1997)